As Oy Helsingin Kaarelan Helmi on hengittävä ja ilmastoviisas rivitalokohde

Julkaistu 5.6.2018

Asunto Oy Helsingin Kaarelan Helmi rakennetaan Luoteis-Helsingin Honkasuolle, joka on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue. Alueen asuntorakentaminen alkoi vuonna 2015 ja lisää uusia koteja valmistuu alueelle koko ajan. Asuntokanta tulee koostumaan omakoti-, rivi- ja kerrostaloista, jotka kaikki rakennetaan puusta. Alueelle tulee myös oma puisto kaupunkiviljelypalstoineen.

Sen lisäksi, että Honkasuolle rakentuu puutalojen pieni kaupunkikylä, aluetta rakennetaan erityisen ilmastoviisaalla otteella. Puurakentamisella ja rakentajille asetetuilla erilaisilla ekokriteereillä pyritään vähentämään rakentamisesta ja asumisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Esimerkiksi asemakaavassa on annettu määräyksiä matalaenergiarakentamisesta ja uusiutuvan energian hyödyntämisestä.

Myös Asunto Oy Helsingin Kaarelan Helmessä ekologisuuteen on panostettu erityisen paljon jo suunnitteluvaiheessa. Puurivitalot tehdään Kastelli Green –rakenteella, mikä tarkoittaa, että talo eristetään puukuidusta valmistetulla Ekovillalla ja ilmansulku on höyryä läpäisevä. Kun puutalon koko eristerakenne on puuta ja ilmansulku höyryä läpäisevä, talon rakenne hengittää eli osallistuu sisäilman kosteustasapainon ylläpitämiseen puun luontaiseen toimintaan tukeutuen. Tämä puolestaan vaikuttaa suotuisasti sisäilman laatuun ja vähentää koneellisen ilmanvaihdon kosteuskuormaa.

Energiankäyttöä järkeistetään tuomalla ilmanvaihtoon älykkyyttä erilaisin anturein, jotta se ei tarpeettomasti kuluta lämmitysenergiaa asukkaiden poissaollessa. Lisäksi jokaisen talon katolle asennetaan aurinkopaneelit tuottamaan kiinteistösähköä yhtiölle.

Keittiöihin asennetaan energiatehokkaat kodinkoneet ja Puustelli Miinus –keittiökalusteet, joissa runkojen materiaali on kierrätettävää biokomposiittia ja rakenteiden kestävyys mahdollistaa kalusteiden purkamisen, siirron ja uudelleen rakentamisen lukuisia kertoja.

As Oy Helsingin Kaarelan Helmi on valmis myös autokannan uudistumiseen, sillä parkkipaikalle tulee valmiita latauspaikkoja sekä sähkö- että hybridiautoille.

As Oy Helsingin Kaarelan Helmessä on siis hyvät edellytykset asua ilmastoviisaasti. Voit tutustua kohteeseen tarkemmin osoitteessa easyin.fi/kaarelanhelmi.

Lue lisää Honkasuosta https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/honkasuo/rakentaminen