Easyin-kotisi valmistuu kestävästi kotimaisesta puusta Raahen elementtitehtaalla

Julkaistu 19.1.2023

Kun valitset Easyin-kodin, valitset laadukkuuden, luotettavuuden ja kestävyyden. Tämän takaa niin kaupunkikotisi toteuttava markkinajohtaja Kastelli, kuin taustallamme vaikuttavat kumppanitkin. Pitkäaikainen yhteistyöyrityksemme Woodcomp toimittaa kotisi puutuotteet varmalla ja positiivisella otteella.

Kastellin ja Woodcompin kumppanuus on kestänyt jo reilut 10 vuotta ja tarina sekä kehityskulku sen taustalla on mielenkiintoinen. Vuonna 2001 Woodcompin perustaja ja toimitusjohtaja Marko Paloniemi osti neljän työntekijän pienen puuyrityksen aikeenaan tehdä puunjalostamista ja rakentamisen tuotteita. Nykyään raahelainen perheyritys, Woodcomp, työllistää yli 160 henkeä ja on Suomen kestävän ja tehokkaan puurakentamisen edelläkävijä. 

Mukana oli alusta asti yrittäjähenkisyyttä ja halu kasvaa. Merkittävä liiketoiminnallinen muutos tapahtui vuonna 2009, kun Woodcomp aloitti tiiviin yhteistyön Kastellin kanssa. Ensin Kastellille toimitettiin määrämittaan katkottuja precut-puutuotteita, mutta pian Kastelli osoitti tarpeen puuelementeille.

Woodcomp päätti vastata tarpeeseen perustamalla elementeille oman tehtaan, johon myös Kastelli sitoutui osaomistajana ja kumppanuus sai uuden luonteen. Reilun 10 vuoden yhteistyö on luonut vakaan ja luotettavan toimintamallin, jonka ansiosta sinunkin kaupunkikotisi rakentuu laadulla.

“Yhteistyö Kastellin kanssa on ollut meille erittäin tärkeää. Olemme sen myötä pystyneet kehittymään koko ajan. Meidän liiketoimintamme perustuu kumppanuuteen, ja Kastelli on ollut ankkuriasiakas, joka on mahdollistanut kasvun. Kasvu puolestaan on mahdollistanut sen, että olemme saaneet hyviä ja kyvykkäitä tyyppejä toimintaamme mukaan.”

Marko Paloniemi
toimitusjohtaja, Woodcomp

Kotimaista, kestävää puurakentamista

Woodcompista tekee mielenkiintoisen sen monipuolinen ja poikkeuksellinen osaaminen. Yrityksen toiminta yltää puunjalostuksesta höyläykseen ja maalaamiseen, omiin tuoteinnovaatioihin, precut-, seinäelementti- ja tilaelementti-liiketoimintaan sekä valmiisiin puukerrostaloihin.

“Sahatavara ja puutuotteet tulevat Woodcompille suomalaisilta sahoilta, kestävästi hoidetuista metsistä. Ne ovat myös sertifikaattien alaisia”, Paloniemi kertoo.

Tehtaalla kiinnitetään erityistä huomiota ympäristöseikkoihin, erityisesti läpinäkyvän ja ekologisen tuotantoketjun myötä. Siellä muun muassa minimoidaan hukkatuote, uusiokäytetään ja kierrätetään. Kestävä rakentaminen näkyy myös vähähiilisen rakentamisen konseptissa ja hiilitaseen seuraamisessa sekä dokumentoinnissa. 

Myös Easyin on tärkeässä roolissa Woodcompin toiminnassa. Ympärivuotisen rakentamisen myötä töitä on tasaisemmin, mikä on myös tehtaan näkökulmasta toimivaa. Markon mukaan Easyinin isot hankkeet ovat yritykselle mielekkäitä kokonaisuuksia.

“Kun valitset Easyinin, tiedät, että ympäristöasioihin on todella kiinnitetty huomiota”, Paloniemi kertoo.

Motivoitunut työyhteisö toteuttamassa arvoihin perustuvaa toimintaa

Woodcompin arvot luotettavuus, positiivisuus ja kehittyminen hehkuvat niin Markon omasta olemuksesta, kuin yrityksen tarinastakin. Toimialalla, johon suhdannevaihtelut vaikuttavat merkittävästi, vaaditaan tietynlaista kovuutta ja tahtotilaa, joita Markon mukaan Woodcompin työntekijöistä ehdottomasti löytyy.

Woodcompin porukkaa Marko kuvailee poikkeuksellisen sitoutuneena ja osaavana. Yrityksessä vallitsee ilmapiiri, jossa löydetään ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen.

“Laadun tekeminen kulminoituu ihmisiin. Tosi ylpeä olen tästä porukasta. Meillä on hyvät asiakkaat, kumppanit, hyvä henkilöstö – silloin kokonaisuus vaan toimii.”