Huolellinen sähkösuunnittelu takaa tarkoituksenmukaiset ja toimivat ratkaisut elämäsi kaupunkikodissa

Julkaistu 19.10.2022

Kodin sähköratkaisuilla on suuri merkitys toimivien sisustusratkaisujen kannalta unelmien kaupunkikotia rakennettaessa. Kastellin vastaava sähkösuunnittelija Jussi Kesti loihtii Easyinin koteihin sähköratkaisuja, jotka säväyttävät ja vievät kotisi käytettävyyden seuraavalle tasolle.

Kun olet löytänyt asuntokohteidemme joukosta unelmiesi kaupunkikodin, on seuraavaksi ajankohtaista miettiä käytännön ratkaisuja. Tehdessäsi asuntokaupat rakentamisen alkuvaiheessa, pääset vaikuttamaan esimerkiksi sähkösuunnitteluun. Jussi toimii Kastellin vastaavana sähkösuunnittelijana ja pitää huolen, että kotisi valaistus tai vaikkapa pistorasioiden asettelu ovat juuri sinun tarpeisiisi sopivia. Kun päätökset on lukittu, Jussi on vastuussa varsinaisesta teknisestä suunnittelusta.

“Asiakkaiden kanssa käydään sähkösuunnittelupalavereissa läpi talon alkuperäiset sähkösuunnitelmat ja tehdään mahdolliset muutokset niin, että lopputulos on asiakkaan toiveiden mukainen. Koteihin perehdytään huone kerrallaan, ja mietitään esimerkiksi pistorasioiden ja valaisinkiinnikkeiden sijainnit sisustukseen sopiviksi.”

Jussi Kesti
vastaava sähkösuunnittelija

Talotekniikka vastaa asiakkaiden tarpeisiin energiatehokkuus ja ekologisuus edellä

Kastellin talotekniikkapalvelut jakautuvat kahteen osaan – sähkö- ja LVI-suunnitteluun. Easyin-kodin ostajana voit vaikuttaa LVI-puolessa esimerkiksi siihen, millaiset hanat tai suihkut kotiisi tulee.

Yhtenä tärkeänä piirteenä Kastellin talotekniikan suunnittelussa on ympäristöystävällisyys. Energiatehokkuus on yksi suunnittelun kulmakivistä, ja suuri osa Kastellin ja Easyinin kodeista lämpenee maalämmöllä tai kaukolämmöllä. Koteihin tarjotaan ilmalämpöpumppuja ja valaistuksessa käytetään energiatehokkaita led-valaisimia.

Sähkö-ja LVI-suunnittelijat tekevät tiivistä yhteistyötä ratkaisuja suunniteltaessa. Näin taataan fiksusti rakennettu, käytännöllinen koti.

Asiakastyö ja aktiivisuus motivoivat

Asiakaskohtaamiset ovat suuri osa Jussin työtä ja ne myös motivoivat häntä. Jussi on saanut sähkösuunnittelupalvelusta hyvin positiivista palautetta. On ollut hienoa huomata, että suunnittelupalavereissa löytyy asiakkaan kanssa yhteisiä oivalluksia, jotka tekevät arjesta tulevassa kaupunkikodissa entistä sujuvampaa. 

Lähtökohtaisesti sähkösuunnittelu on monelle vieras aihe, mutta kodin huolellinen läpikäynti tuottaa lopulta positiivisia tuloksia. Kodin tulevat asukkaat eivät aina osaa ajatella, mihin kaikkeen voi rakentamisvaiheessa vaikuttaa.

“Esimerkkinä on niinkin pieni asia, kuin ruokapöydän sijoittelu. Useimmat meistä toivovat valaisinta pöydän yläpuolelle. Lähes aina löydämme asiakkaalle hänen tarpeisiinsa sopivan räätälöidyn ratkaisun.”

Kastellin sähkösuunnittelussa jo kahdeksan vuotta toiminut Jussi on alkuperäiseltä koulutukseltaan automaatiotekniikan insinööri. Töiden ohella hän on suorittanut lisäksi sähköinsinöörin tutkinnon. Ennen Kastellia Jussi työskenteli Nokian alihankkijalla Oulussa, missä hän tänäkin päivänä asustelee.

Työssään pääosin päätteen äärellä istuvan Jussin vapaa-aika on vastapainoksi aktiivinen. Hän käy salibandyharjoituksissa pari kertaa viikossa ja pelaa jääkiekkoa kerran viikossa. Tasapaino on tärkeää, vaikka harrastukset ovatkin “vain höntsäilyä”. Liikkuminen tuo suunnittelutyöhön energisemmän otteen.