Laadukas Puustelli-keittiö on Easyin-kotisi sydän

Julkaistu 28.11.2022

Keittiö on kodin sydän, ja jokaisen Easyin-kodin keittiön takana on Puustelli. Puustellin keittiöiden projektivastaava Annika Niinimäki on keittiösuunnittelun rautainen ammattilainen, joka laatii keittiöön kuin keittiöön toimivan ja tyylikkään ratkaisun. Annika inspiroituu työssään uusien materiaalien käyttämisestä ja ympäristöä kunnioittavan valikoiman hyödyntämisestä.

Keittiö on yksi kodin varmasti käytetyimmistä huoneista, joten sen toimivuus on ensiarvoisen tärkeää. Kun valitset omaa Easyin-kotiasi, huolehtii Puustelli keittiön toteuttamisesta. Puustellin projektivastaavan Annikan mukaan toimiva keittiö palvelee arkesi sujuvuutta. On hyvä huomioida työskentelyetäisyydet – astiat tulisi olla helppo purkaa astianpesukoneesta ja uunin, altaan ja jääkaapin vierestä tulisi löytyä laskutilaa.

Puustellin laaja valikoima takaa sen, ettei suunnittelutyössä ole liikaa rajoituksia, ja myös sinun on helpompi löytää juuri sopivat materiaalit kotiisi. Sitä ei kutsuta turhaan Suomen suositelluimpien keittiöiden valmistajaksi.

“Puustellin keittiöissä on laatu kohdallaan, ja esimerkiksi ilman puhtaus on otettu niissä huomioon. Valikoima on laaja, mikä takaa hyvän lähtökohdan suunnittelulle. Easyin-kodeissa laadukkuus näkyy hyvissä säilytystilaratkaisuissa, esimerkiksi pehmeästi sulkeutuvissa laatikostoissa.”

Ekologisuutta ja pitkäikäisyyttä trendejä unohtamatta

Annika arvostaa Puustellissa sen luonnetta kehittyvänä yrityksenä. Tästä esimerkkinä hän nostaa esiin ympäristöasiat ja vastuullisuuden. Puustelli on muun muassa kehittänyt oman Miinus-mallistonsa, joka huomioi ympäristöystävällisyyden keittiökalusteiden koko elinkaaressa. 

Miinus-tuotteissa on uniikkia materiaalia säästävä runkorakenne, joka poikkeaa normaalista tasaisesta levystä kehikkomaisuudellaan. Rakenne antaa paljon mahdollisuuksia esimerkiksi vaihtaa sisuksia ja se kestää hyvin käyttöä ja uudelleenkokoamista. Tällaiset innovatiiviset ratkaisut ovat Annikasta hyvin mielenkiintoisia tulevaisuutta ajatellen.

“Viime keväästä asti Miinus-tuotteita on voinut yhdistää Puustellin perusmallistoon. Tällöin puhutaan hybridikeittiöstä. Se on pieni askel kohti eettisempää.”

Annika saa työssään intoa myös asukkaiden valinnoista ja värien käytöstä. Murretut trendivärit sopivat hänestä pohjoisen luonnonvaloon. On kiehtovaa, kun asukkaat tekevät rohkeita valintoja ja toteuttavat trendien ideoita.

Tällä hetkellä keittiöihin toivotaan Annikan mukaan eniten avaruutta ja huonekalumaisuutta. Värejä, kuten murrettuja ruskeita ja harmaita käytetään rohkeammin valkoisen rinnalla, ja kiiltävät pinnat ovat muuttuneet mataksi. Vetimissä suositaan messinkiä, mustaa ja kultaista. Kodinkoneissa kiinnostavia ovat pienet uudet jutut, kuten pyrolyysiuuni, joka polttaa lian tuhkaksi ja zeoliittikuivausta hyödyntävä astianpesukone.

Puustelli-keittiöissä ehdottoman tärkeää on myös kestävyys. Annika on päässyt omakohtaisesti todistamaan tätä muutettuaan 90-luvun alun omakotitaloon, jonka oma Puustelli-keittiö on kestänyt käyttöä ja elämää erinomaisesti. Nyt sinne toteutetaan kuitenkin oma, unelmien Puustelli-keittiö.

“On mielestäni hauskaa, että meillä on tällainen vanha Kastelli-koti ja nyt olen Kastelli-Puustelli-ihminen itsekin. Nyt muokataan kodista oman näköinen ja lisätään energiatehokkuutta esimerkiksi uusilla kodinkoneilla. Uusi keittiö on myös hybridikeittiö.”

Moniosaaja inspiroituu asiakastyöstä ja arjen toimivista ratkaisuista

Annika on ollut Puustellilla nyt puolitoista vuotta ja nauttinut erityisesti uusien materiaalien kanssa työskentelystä sekä asiakkaiden kanssa yhdessä tekemisestä. Taustalla olevat tekninen rakennusinsinöörin koulutus sekä visuaaliset vaatealan opinnot tukevat nykyistä suunnittelun projektityötä ihanteellisesti.

“Keittiösuunnittelussa erityisen hyödyllistä on esimerkiksi sen ymmärtäminen, miten jokapäiväisessä elämässä lähellä olevat asiat, kuten kalusteet, vaikuttavat tavallisen ihmisen arkeen.”

Ympäristötekijöiden lisäksi Annika arvostaa työssään kokonaisuuksien toteuttamista asiakkaiden kanssa ja ryhmätyöskentelyä, jossa eri osapuolet pääsevät ääneen ja omatkin ideat pääsevät valloilleen. Vapaa-aika kuluu lapsiperhearjen merkeissä, tanssitunneista, lintujen talviruokinnasta ja oluiden valmistamisesta nauttien. Ja tietysti uuden Puustelli-keittiön aamiaiskaapin edessä ihastellen.

Lue lisää Easyin-kotien sisustusmahdollisuuksista