Turvallisesti kohti omaa kotia

Kun suunnittelet oman kodin ostamista, sinun kannattaa selvittää ensin erilaiset rahoitusvaihtoehtosi. Näin pääset heti hyvään vauhtiin polullasi kohti omaa kotia. Ota yhteyttä pankkiin hakeaksesi lainaa.

Tutustu kohteisiimme ja varaa sinua miellyttävä asunto. Tämän jälkeen asuntomyyjämme ottaa sinuun yhteyttä.

Tee asuntokaupat. Käymme kanssasi yhdessä läpi myyntiasiakirjat sekä muut ostoon liittyvät käytännön asiat aina takuista vakuutuksiin. Kauppakirjat voit halutessasi allekirjoittaa myös sähköisesti.

Valitse sisustustyyli. Taitavat sisustussuunnittelijamme ovat valmiina auttamaan sopivien materiaalien valinnassa laajasta ja laadukkaasta valikoimastamme.

Uusi kotisi on valmis, on siis aika muuttaa. Pääkaupunkiseudulla olemme tehneet sinulle siitäkin helppoa ja huoletonta, sillä saat kauttamme muuttoapua. Tervetuloa elämäsi kaupunkikotiin!

Miten rahoitan uuden kotini?

Uudiskohteessa rahoitus koostuu kahdesta osasta, myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Niistä muodostuu asunnon velaton hinta. Myyntihinta maksetaan rakentamisen aikana, ja voit käyttää siihen omia säästöjäsi sekä henkilökohtaista pankkilainaa. Yhtiölainaosuuden voit joko jättää maksettavaksi kohteen valmistuttua rahoitusvastikkeen muodossa tai neuvotella yhtiölainaosuutta varten henkilökohtaisen pankkilainan ja lyhentää sitä oman maksusuunnitelmasi mukaan.

Ennen asunnon varaamista on hyvä selvittää myös henkilökohtaisen rahoituksen tarve ja eri vaihtoehdot. Voit kysyä henkilökohtaisesta rahoituksesta ja vaihtoehdoista oman pankkisi lisäksi esimerkiksi S-Pankista. Kun teet asiakkaanamme S-Pankin lainahakemuksen, koodilla KASTELLI hakemuksesi otetaan käsittelyyn 48 tunnin sisällä. Sen jälkeen voit edetä haluamassasi tahdissa. Lue lisää S-Pankin lainasta.

Mistä uuden kodin hinta koostuu?

Asunnon velattomasta hinnasta noin 60–70 % on yhtiölainaa, jota voit lyhentää osana yhtiövastiketta. Vaihtoehtoisesti voit maksaa sen pois joko kokonaan tai osittain asunnon valmistumisen yhteydessä.

Miten maksut jakautuvat?

Asunnon myyntihinnan (noin 30–40 %) maksat rakentamisen aikana. Voit käyttää siihen omia säästöjäsi sekä henkilökohtaista pankkilainaa. Loput (noin 60-70%) on yhtiölainaa.

Voit halutessasi maksaa yhtiölainan pois joko kokonaan tai osittain asunnon valmistumisen yhteydessä. Valmistumisen jälkeen laina on maksettavissa pois yhtiön hallituksen määrittelemän aikataulun mukaan.

Maksat valmistumisen jälkeen yhtiölainasta aluksi vain korkoja. Näin voit keskittyä lyhentämään omaa asuntolainaasi, ja rahaa jää enemmän käytettäväksi esimerkiksi uuden kodin tarpeellisiin hankintoihin. Yhtiölainassa on noin yhden-kahden vuoden lyhennysvapaa.

Noin puoli vuotta ennen lyhennysvapaan päättymistä yhtiö alkaa keräämään varoja lainanlyhennystä varten, jolloin maksat vastikkeella lainasta korkojen lisäksi myös lyhennyksen osuuden. Päätös lyhennysten keräämisen aloittamista tehdään yhtiökokouksessa, jossa päätetään vuosittain myös kerättävän pääomavastikkeen suuruus.