Ideat toteen – rakennuttaja-asiamies hoitaa Easyin-kotien asuntotuotannon hallintoa asiantuntevalla otteella

Julkaistu 22.2.2023

Uusia Easyin-kotien rakennettaessa, markkinoitaessa ja myytäessä on otettava huomioon monia eri asioita. Rakenteilla olevien Easyin-kotien hallinnollisia asioita tarvitaan hoitamaan järjestelmällinen vastuuhenkilö, jolla pysyy moniulotteiset kokonaisuudet hallussa. Tämän roolin täyttää Easyinilla asiantunteva ja osaava rakennuttaja-asiamies Heidi Särkkä. Hän huolehtii omalta osaltaan Easyin-kotien rakennusaikaisesta hallinnosta sekä koostaa tietoja myynti- ja markkinointimateriaaleihin.

Easyinin rakennuttaja-asiamies Heidi nauttii työssään monipuolisuudesta – yksikään päivä ei ole samanlainen.

Heidin työnkuvaan kuuluvat monet Easyin-kotien asuntotuotantoon liittyvät hallinnolliset tehtävät. Tällaisia ovat esimerkiksi asunto-osakeyhtiöiden perustaminen sekä RS-taloussuunnitelman ja muiden hallinnollisten myyntiasiakirjojen laatiminen. Heidin tehtävänä on myös varmistaa, että kuulet Easyin-kotiasi koskevista asioista ajoissa – hän vastaa osakkeenostajien ja hallinnonluovutuskokousten järjestämisestä sekä laatii ja lähettää monet tiedotteista, joita saat asunnon ostajana kotisi rakennusvaiheessa.

Lyhyesti sanottuna Heidin vastuulla on asuntojen rakennusaikainen hallinto. Easyin-kodit ovat niin kutsuttuja RS-kohteita – niiden myynti alkaa rakentamisvaiheessa ja asuntokauppaa ovat turvaamassa asuntokauppalaki sekä RS-järjestelmä ja sen edellyttämät vakuudet. Heidin työ ryhmittyy tiiviimmin ajalle ennen myyntiä, rakentamisen alkuun sekä kohteen valmistumisen yhteyteen.

“Työ on isojen kokonaisuuksien ja pienten nippeleiden hallintaa, ja työn luonne vaatiikin huolellisuutta ja tarkkaa aikataulutusta. Pidän työssäni erityisesti sen monipuolisuudesta, joka päivä oppii jotain uutta.“

Monipuolisuus ja yksityiskohtaisuus innostavat

Heidin osuus Easyin-kotien toteuttamisessa painottuu rakennusvaiheeseen ja myynnin aloittamiseen. Ensin perustetaan asunto-osakeyhtiö, nimetään se ja laaditaan yhtiöjärjestys. Tämän jälkeen on kuitenkin vielä useita asiakirjoja, jotka tulee hoitaa kuntoon ennen rakentamisen ja myynnin aloittamista.

“Erilaisten sopimusten ja asiakirjojen laatiminen vaatii pikkutarkkuutta. Pestissä on myös paljon muistettavaa – saa huolehtia, että tieto kulkee ja asiat tapahtuvat ajallaan.”

Rakennuttaja-asiamiehen työssä aikataulut ovat usein tiukkoja, sillä yhtiöiden valmistuminen tai rakentamisen aloitus ajoittuvat usein samaan ajankohtaan. Töiden aikatauluttaminen onkin isossa roolissa. Myös oman osaamisen ja ammattitaidon jatkuva kehittäminen on tärkeää, jotta asiat sujuvat niin kuin pitää.

Aktiiviset elämäntavat tasapainottavat pikkutarkkaa ajatustyötä

Rakennuttaja-asiamieheksi voi päätyä monien reittien kautta. Rakennusalan tausta on kuitenkin hyödyllinen, ja erityisesti asuntokauppa- ja asunto-osakeyhtiölain tunteminen auttaa menestymään tehtävässä.

Heidin reitti Easyinille on kulkenut pankkimaailman kautta. Hän on työskennellyt pitkään yritys- ja taloyhtiörahoituksen parissa. Lisäksi aiempi kokemus rakennuttaja-asiamiehenä ja isännöitsijänä toimimisesta ovat antaneet tehtävään vankan osaamispohjan. Easyinin joukkoihin Heidi liittyi alkuvuonna 2021.

Vapaa-aikansa Heidi käyttää hyvin aktiivisesti. Toimiston pikkutarkkaa työtä tasapainottaa ulkoilu ja monipuolinen liikunta. Mökillä puuhastelun lisäksi Heidi viihtyy esimerkiksi pyöräilyn ja hiihdon parissa.