Terveiset kesätyöntekijöiltämme

Julkaistu 10.9.2021

Mukavana kesäapuna meillä oli kaksi reipasta nuorta, jotka tulivat kesätyöseteleillä töihin Vantaan toimistolle. Tässä heidän omat kokemuksensa.


Halusin tulla Kastellille kesätöihin, koska halusin tietää enemmän kiinteistöalasta, pientalorakentamisesta ja siitä, mitä asuntokauppojen kulisseissa tapahtuu. En odottanut, kuinka paljon työtä ja aikaa menee yhden kohteen suunnitteluun, rakentamiseen tai myymiseen. Kaikista mukavinta töissä on ollut työkaverit. He ovat auttaneet ja neuvoneet sekä ottaneet nopeasti osaksi työporukkaa. Kaikki nauttivat omasta työstään ja tekevät hommia täydellä fiiliksellä ja hyvällä ammattitaidolla.

Hankalinta työjakson aikana oli ehdottomasti tottua työviikon rytmiin ja haasteisiin verrattuna kouluviikkoon. Opin työjakson aikana työskentelemään osana työyhteisöä. Tehtäviäni oli laittaa kohteiden tietoja myyntikansioihin ja valmistella kaupantekotilaisuuksia. Pääsin myös mukaan kahteen asukasiltaan, jossa sain tarkastella kohteita lähempää. Tutustumani kohteet, olivat ne sitten rakennusvaiheessa tai melkein valmiita, vaikuttivat tyylikkäiltä ja hienoilta. Kaikista asunnoista näkyy omakohtaisuus pintamateriaaleissa. Asiakkaat ovat saaneet vaikuttaa jokaiseen pieneen yksityiskohtaan haluamallaan tavalla, tehden jokaisesta asunnosta yksilöllisen ja yllätyksen.

Töiden teko Kastellille on ollut mukavaa ja minusta on ollut hauskaa olla mukana tekemässä tulevia EasyIN koteja.
– Panu


Hankin kesätyösetelin ennen kesälomaa. Kiertelin eri paikkoja ja kyselin pääsisinkö mihinkään töihin. Kastelli-talot tuli mieleen ja ajattelin että haen sinne kesätöihin. Parin viikon päästä sain viestin, että pääsin tänne ja fiilis oli mahtava. Halusin Kastellille, koska minua kiinnostaa sisustusala.

Olen pitänyt toimistotilat puhtaana ja järjestyksessä sekä sisustusmateriaalit oikeissa paikoissaan. Olen koristellut asiakkaiden muuttolahjoja, pakannut asiakaslahjoja kassiin, tehnyt kodinkansioita, kirjoittanut muuttokortteja asiakkaille, jne. Olen oppinut, että aina ei tarvitse onnistua täydellisesti. Ei haittaa vaikka epäonnistuu, koska virheistä oppii. Minua on yllättänyt miten rankkaa ja väsyttävää työelämä joskus on. Töiden teko Kastellille on tuntunut mukavalta ja rennolta ja täällä on mukavia työtehtäviä.

Mukavinta on ollut varmaan kaikki järjestelytehtävät ja mapittaminen. Haastavaa ei ole ollut varmaan mikään, kaikki on ollut aika yksinkertaista ja rentoa. Valmiit kohteet ovat vaikuttaneet hyvältä ja siistiltä, esimerkiksi Ryytisalvia. Kokemus oli mahtava ja tämä varmasti rohkaisee minua tulevaisuudessa kokeilemaan uusia asioita.
– Carla